عصب کشی

عصب کشی دندان

موارد کاربرد عصب کشی دندان

چه زمانی به

مراحل انجام عصب کشی دندان

انواع روش‌های عصب کشی دندان

انواع عصب‌کشی دندان عمدتاً به دو دسته غیرجراحی و جراحی تقسیم می‌شوند. انواع اصلی عصب‌کشی دندان در دندانپزشکی به شرح زیر هستند:

انوع عصب کشی دندان

1. عصب‌کشی غیرجراحی:
– روش کلاسیک: این روش معمولاً برای دندان‌های با کانال‌های ریشه نسبتاٌ ساده استفاده می‌شود. پس از برداشت پالپ دندان، کانال‌های ریشه تمیز شده و پر می‌شوند.
– عصب‌کشی با لیزر: این روش از لیزر برای تخلیه پالپ و تمیز کردن کانال‌های ریشه استفاده می‌کند. این روش به دلیل عدم نیاز به دریل و سوزن‌ها برای برداشت پالپ، برخی از بیماران را جذب می‌کند.

2. عصب‌کشی جراحی:
– آپیکوکتومی: این روش به عنوان میکروجراحی ریشه نیز شناخته می‌شود. در آپیکوکتومی، پس از باز کردن بافت لثه در نزدیکی دندان، بخش کوچکی از نوک ریشه دندان و بافت‌های آسیب‌دیده جدا می‌شود. سپس انتهای ریشه با مواد مناسبی پر می‌شود تا عفونت را کنترل کند.
– پالپوتومی و پالپکتومی: در این روش‌ها، بخشی از پالپ دندان برداشته می‌شود. اگر فقط تاج دندان آسیب دیده باشد، از پالپوتومی استفاده می‌شود. اگر هر دو تاج و ریشه دندان آسیب دیده باشند، پالپکتومی انجام می‌شود.

همچنین، روش‌های پیشرفته‌تری نیز وجود دارند که از تکنولوژی‌های مدرن مانند لیزر و واترلیز (WaterLase) برای انجام عصب‌کشی دندان استفاده می‌کنند. انتخاب نوع عصب‌کشی مناسب برای هر بیمار بستگی به مشکلات دندانی و نیازهای وی دارد که توسط دندانپزشک تعیین می‌شود.

کلام پایانی

عصب کشی دندان یا درمان کانال ریشه یک خدمت دندانپزشکی است که برای ترمیم دندان‌های پوسیده، عفونی یا آسیب دیده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، پالپ دندان که شامل عصب‌ها و بافت‌های دندان است، برداشته می‌شود. این درمان به دندان امکان می‌دهد که صحت و عملکرد طبیعی خود را بازیابی کند.

علائم نیاز به عصب کشی دندان شامل درد شدید، حساسیت به دما، تغییر رنگ دندان، عفونت و شکستگی دندان هستند. درمان کانال ریشه به دو صورت غیرجراحی و جراحی انجام می‌شود و بستگی به شرایط دندان و نیازهای بیمار دارد. انتخاب نوع درمان توسط دندانپزشک انجام می‌شود.

دیگر خدمات درمانی

Call Now Buttonاکنون تماس بگیرید